Recente aankopen :)

Oh heerlijk, het is kwart voor zeven en gewoon fris. Als in: ik ga een trui aantrekken. Vandaag wordt het 24 graden maar bewolkt. Heerlijk! Ik dacht, laat ik eens iets luchtigs schrijven en vertellen over recente aankopen.

Allereerst: drie paar Darn Tough sokken. Mijn favoriete sokken, op het feit na dat ze in hysterische kleuren komen maar dat breekt zo lekker mijn all black everything-outfits.

Zes jaar geleden kocht ik een aantal paar, toen waren ze alleen nog in Amerika en Engeland te koop maar inmiddels ook gewoon in Noorwegen. Er zijn twee paar zo opgedragen dat ik ze heb weggegooid maar door foute wassortering draait er wel eens een mee in de hete was met de doekjes en de droger dus dan is het helemaal wonderlijk. De rest is still going strong na zes jaar zo’n tweemaal per week dragen. Ongekend en dus de hoge prijs meer dan waard. Ze worden gemaakt in Vermont, USA.

Ik verving mijn waterkoker door een schattig klein keteltje. Ik wil minder electrische apparaten, dingen die lang meegaan, dingen zonder plastic en geen dubbele zaken. Deze is ideaal: voor anderhalve liter maar dat is genoeg, klein, lichtgewicht en kookt heel snel. Hij is van Hällmark. Hij kan op de bålpanne, op de firebox of gewoon op gas.

En schoenen. Platte schoenen. Ik had Dr Martens maar die droeg ik alleen met een panty want ze trekken mijn sokken uit. Argh!
Dus droeg ik meestal mijn Panama Jack-enkellaarzen maar die zijn wat warm voor temperaturen boven de 10 graden, want gevoerd.

Ik wilde andere laarzen van dit merk maar daar kan mijn kuit altijd twee keer in, helaas. Deze schoenen waren echter met 70% korting en ik las recensies als: mooie schoenen maar te klein voor mij, en: eindelijk laarzen die passen om mijn benen. En ze passen perfect. En lopen lekker. Voor nu overdag nog iets te warm maar dat komt snel genoeg weer goed. Ze zijn gemaakt in Spanje.

Nog meer leuks… want ik wil minder afhankelijk zijn van wat de winkels me verkopen. Het gaat over damesproducten. Ik zeg het maar even erbij.

Helaas is een cup, ondanks dat ik toen even dacht een goede gevonden te hebben, gewoon niet echt meer een optie meer, ondanks dat ik er in 2010 een ben gaan gebruiken en tot mijn 4e zwangerschap een blij gebruiker was.
Maandverband, wasbaar of niet vind ik een gruwel, ik wil er gewoon zo min mogelijk van voelen of merken en mijn gewone knappe ondergoed aan. Iemand raadde me deze sponsjes aan, wat me een fijne optie lijkt maar die je ook weer opnieuw en opnieuw moet kopen. Toen ik verder zocht, bleken er ook gewoon wasbare tampons te bestaan. Zwarte! Ik kon mijn geluk niet op. Ze kregen goede recensies, zo fijn!

Ik bestelde ook nog een pak zwarte herbruikbare wattenschijfjes van hetzelfde merk, Imse Vimse. Ik gebruikte wattenschijfjes en micellair water in combinatie met de oil cleansing method maar ik kan ook prima zonder dat micellair water, blijkt. Weer een ding minder.

Een Feuerhand olielamp. We hadden er eentje, van glas en die heb ik gebroken. Stom, stom, eigen schuld. Was een mooie ouderwetsche. Deze is niet zo ouderwets maar ook prima. En minder kwetsbaar. Ze geven zo gezellig licht en wat meer dan een kaars als het moet. Lont kan je ook maken van oude spijkerbroek of ander stevig katoen.

Verder kocht ik nog wat saaie dingen. Een kilo hennapoeder voor 15 euro, een goede regen- en warme winterjas voor de jongen met 70% korting waar hij wel een paar jaar mee kan doen. Hoop ik, in maat 176.
Een paar laarzen voor de oudste, ook met 70% korting, afgeprijsd van 1600 kr. Ik had ze gekocht samen met de andere met het idee een paar terug te sturen maar was het helemaal precies wat ze wilde en ze had toch schoenen nodig voor de winter dus dan is het een goede koop. Slimme mensen kopen winterspullen als niemand aan winterspullen denkt 🙂 Een aanvulling voor mijn huisapotheek, met vooral natuurlijke middelen.
Verder bestelde ik weer een voorraad losse inkt van Diamine.

Nou en toen was het geld ook weer op. Dat ging snel! Gelukkig zijn het eenmalige uitgaven voor dingen die (hopelijk) lang, lang meegaan.