Langzaamaan.

Mijn broertje (hij is 34, dus broerTJE) ging gisteren met mijn neefje van 10 naar Amsterdam, om te demonstreren. Ik kreeg heerlijke foto’s van een heel erg opgetogen neefje en een gigantische groep mensen die daar allemaal waren voor hetzelfde doel: op een vreedzame manier hun ongenoegen uiten over de huidige situatie en toekomstige plannen. En opeens dacht ik: ‘dammit, ik had daar ook gewoon willen staan met mijn familie!’ We zouden op de terugweg ongetwijfeld langs mijn ouders zijn gegaan en daar blijven eten… Gezellig!

Er is geen excuus en geen vergiffenis voor de mensen die ons in deze shit hebben gebracht. Die families uit elkaar sleuren, ouden van dagen in hun kamer opsluiten, kinderen gebruiken als proefkonijnen, die 24-7 angstpropaganda over ons uitstorten en absoluut alle menselijkheid uit ons willen knijpen.

Ik wil hier nooit weg en ik denk dat ik in Nederland weg zou kwijnen wegens het gebrek aan natuur en vrijheid maar we naderen het tweejarig jubileum van elkaar niet gezien hebben, vrij rap. Natuurlijk winnen ‘ze’ dit nooit. Elke dag worden er mensen wakker en die gaan nooit meer slapen. De schapen die blijven slapen, die mogen meedoen in de Brave New World met hun QR-codes en prikjes, wij passen ervoor.

de zomer….
de herfst…

Inmiddels is de herfst hier. Opeens. We hadden een paar weken zalig nazomerweer waarbij we elke middag in zee sprongen (dat kan heel het jaar door maar de kinderen prefereren temperaturen boven de 20 graden als ze dat doen) en waarbij de kinderen zelfs zonder jas naar school gingen. En opeens: *poef*. Borte vekk, de zomer.

Maar dat geeft niet, ik ben dol op herfst!

Ik zit hier samen met DL2 want ze is een beetje tett i desa en dat is verboten in deze nieuwe medische dictatuur.

Ik zou naar een vriendin maar omdat ik zelf ook enigszins snotter en mijn stem nagenoeg kwijt ben, zitten we samen hier. We gaan straks een eindje wandelen, kijken of er nog bramen zijn nadat een bizar overijverige kantenknipper praktisch alle begroeiing naast de weg heeft verwijderd. Waarom! Normaal is het een halve meter, nu echt gewoon alles! Noren haten begroeiing ofzo. De eigenaar van het huis vindt ook niets mooier dan elk boompje, struikje en onkruidje met zo’n maaiapparaat met de grond gelijk maken. Ik snap dat niet maar ik snap heel erg veel niet.

Het kippenhok kreeg van het weekend nog wat extra verf, een trap, een lampje en wat nieuwe dakpannen en het speelhuisje werd verder klaargemaakt door de man die alles kan… Het kostte een paar weekenden, wat emmers verf, twee pakken shingles, wat electriciteitsdraadjes, schakelaars, spotjes en een spijkerpistool maar dan heb je ook wat 🙂 De huisjes waren allebei gratis afgehaald. De kippen voelen zich meer dan thuis en lopen constant achter me aan, wat natuurlijk echt niet komt omdat ik ze vaak een klein handje graantjes toewerp…

kippenhok, konijnenhok, speelhuisje, composthoop, bootproject, kajakproject….
afwas.

Tja en verder…. gebeurt er hier niet zo veel. We moesten wegens snot ook al vrienden van het weekend afzeggen, waarvan de vrouw met bejaarden werkt in een naburige kommune waar ze vreselijk veel meer gestrest zijn dan hier. Ook voor ‘c’ al. Geen fijne plek. De uitspanning waar zij werkt is voor veel bejaarden het lichtpuntje van hun bestaan en toen ze vorige keer dicht moesten, gingen de oude mensen huilen en zeiden dat ze liever het risico namen ziek te worden daar dan thuis zouden zitten. Dat is toch onmenselijk!

Maar goed.

De afwas is gedaan, de was is gedaan, het huis is vreemd genoeg nog netjes en de boodschappen zijn zaterdag al gedaan. Ik hoef nergens heen deze week (de lerares met wie ik een afspraak had moest ook afzeggen wegens bekoudeb) behalve lekker naar buiten. Internet uit, schoenen en jas aan en genieten van ‘crispy’ herfstweer. Het is altijd zo heerlijk om buiten te lopen en weer haardvuurtjes te ruiken en ’s avonds lekker de kachel aan te zetten, kaarsen te branden en de lucht vol sterren te zien, hoewel het daarvoor wel iets helderder moet zijn….

We gaan blaadjes en denneappels verzamelen en daar iets mee knutselen, ofzo.

We vermaken ons wel. Daar hebben we de buitenwereld niet voor nodig.

Fijne maandag! 🙂