Kamp en Kamp.

Zo. De oudste is met haar nieuwe klas op kamp. Ze gaan overnachten op drie verschillende eilanden, te beginnen op het eilandje van Saltholmen Fyr, de vuurtoren recht vooraan Lillesand. De luchten op de foto kloppen wel met vandaag. Schitterend. September en oktober zijn echt mijn lievelingsmaanden. Ze gaan van eiland naar eiland met de schoolboot en met kajaks.

Ja leuk woordgrapje in de titel joh kamp betekent strijd in het Noors.

bron: https://www.klikk.no/motor/baat/havner/reise-saltholmen-fyr-3529455

Ja die school. Die stuurde me een uitnodiging om mijn kind te laten inspuiten met een experimenteel goedje waarvan niemand weet wat de langetermijneffecten zijn. De kortetermijneffecten zijn al redelijk desastreus.

In de brief werd het risico op MIS-C bij covid ernstig overdreven ‘kinderen belanden in het ziekenhuis met deze ernstige aandoening’ en het risico op hersenvliesontsteking, een ‘bijwerking’ van het ‘vaccin’, ernstig weggelachen. ‘gaat vanzelf weer over’.

Ik heb een lange mail gestuurd met hierin mijn bezwaren. Legemiddelverket (geneesmiddelenbureau van de overheid) zegt zelf dat er een tijdelijke goedkeuring is en dat ze geen sh’t weten over de bescherming, langetermijneffecten en mogelijkheid tot verdere verspreiding, laat staan bij 12-17 jarigen want die waren niet mee in de test.

Ik heb links gestuurd aan de opperarts, de school en de prikcoordinatrice, van oproepen van Noorse artsen en wetenschappers om toch vooral onze kinderen niet moedwillig onder de bus te duwen, cijfers van het CDC over hartaandoeningen na vaccinatie bij kinderen die zesmaal meer slachtoffers eisen dan dat hele covid in die leeftijdsgroep en meer.

Verder heb ik ze erop gewezen dat hun brief absoluut geen ‘informert samtykke’ geeft. Geïnformeerde instemming. Voordat iemand een medische behandeling ondergaat moet diegene, of diens ouders, door de gezondheidsmedewerkers alle informatie krijgen die nodig is om een evenwichtig besluit te nemen en dat was die brief allesbehalve. Ik heb geschreven dat ik graag als ouder evenwichtige informatie wil krijgen en dat ik me voor kan stellen dat alle ouders dat willen en dat ze nu niet kunnen zeggen dat ‘ich habe es nicht gewusst’ als er zich massaal nare bijwerkingen voor blijken te doen over een tijdje.

Ik heb nog niets terug gehoord.

‘Je kan beter niets zeggen’ zeggen sommige mensen maar ik denk echt dat het kwaad kan woekeren niet omdat er zo veel slechte mensen zijn maar omdat de goede mensen niets (durven) doen.

Ik ben zaterdag nog eens met de kinderen uit boodschappen doen geweest want om mij onbekende reden vinden ze dat leuk. Met twee een ijsje gegeten en later met de andere twee een donut (zij dan, ik niet, getverderrie). Ik twijfel er niet aan dat ons straks net als in Nederland de toegang tot bepaalde plekken wordt ontzegd. Noorwegen liep ook al voorop met de coronapas en dat is echt niet omdat ze alles gezellig open willen houden voor iedereen. Au contraire!

Tja. Het wordt lelijk. In Nederland ook. Hier ook.

Wat moeten we nog. Soms frustreert het me. Noren zijn echt makke schapen die nog wat kunnen leren van Nederlanders wat betreft zich laten horen en alternatieve dingen opzetten. Doe ik dat dan? Dat eerste wel, dat laatste niet. Het vertrouwen in de overheid is hier echt belachelijk groot. Vikingen, haha. Die liggen nu opgerold van schaamte te huilen in hun grafheuvels bij het zien van hun nageslacht. Alles om maar niet op te vallen. Doodsbang om voor ‘vreemd’ aangezien te worden.

Het ergste zijn die mannen met hun mondkapjes. Soms zelfs leuke mannen en dan wordt er zo’n niet-verplicht (!) vodje uit een broekzak gevist en aan de oren gehaakt. We’re doomed, haha. Onderdanige, gehersenspoelde mannen. Argh!

En nu ga ik naar mijn vriendin voor de workshop anders ben ik de laat. Het wordt vast gezellig 🙂

Doei!