Skal vi til verNederland?

En zo opeens, lett som bare det, was Noorwegen vrij van maatregelen. Het coronavirus werd om vier uur in de namiddag gereduceerd van pandemie tot verkoudheidje waar we niet te moeilijk over moeten doen.

Ja, de maatregelen zijn er nog wel, voor als besmettingen oplopen. Blabla, ik maak me geen illusies dat ze weer terugkomen maar leef bij de dag en zie het wel. Net als met de opmerkingen dat vaxxen een burgerplicht is. Plicht ja. Wel, dikke vinger.

Voorlopig rekenen ze cojona tot een van de gewone seizoensgebonden luchtweginfecties waar geen overdreven waakzaamheid voor nodig is.

De datum zong al langer rond en heropening werd uitgesteld toen -verrassing- besmettingen opliepen toen de scholen heropenden maar nu…. geen bordjes en plakkaten meer met ‘houd afstand’ (samen met de kinderen had ik al de nodige verwijderd in winkels en winkelcentra), geen mondkapje meer te zien en dammit, ook al is het maar tijdelijk, wat heerlijk!

Het verschil met Nederland, waar we nu zonder restricties naar toe en uit terug kunnen reizen, is immens. Daar is de apartheid een feit, hier de (tijdelijke) vrijheid.

Dus ons plan is om binnenkort naar Nederland te reizen, als we iemand kunnen vinden om op de veestapel te passen. Ik heb geen zin in de reis, wel intens veel zin om mijn familie en hopelijk ook schoonvader weer te zien!

Nu het in zicht komt dat ik ze weer ga zien, besef ik ook hoe veel ik familie heb gemist. Mijn broertje, schoonzus, neefjes en nichtje, ouders….

Ik ben wel bang dat er weinig is om over de discussiëren met mijn vader. Tijdens ons laatste samenzijn, begin 2020, hadden we een hoog oplopend ‘debat’ (we vinden dat leuk) waarbij ik zei dat er de perfecte infrastructuur was aangelegd voor een kwaadwillend regime en mijn vader riep ‘Gerlinde neem er nog eentje want je lult uit je nek, dat gebeurt hier niet’. Waarvan akte.

Nu gelooft ie me wel.

’t Wordt nog saai 😉

Misschien kunnen we mijn oom en tante uitnodigen voor wat vuurwerk. Dat is zo’n kinderloos babyboomser-stel, wezenloos van Mark Rutte, alles fel verdedigend wat de regering doet en al in de rij voor hun boostershot. (die mensen bestaan ook)
‘Ik ga mijn mond maar vast dichtnaaien’ schreef m’n vader de laatste keer voor ze op visite zouden komen.

Nee, ik ga zorgen dat we, als het ‘moet’, binnen een dag weg kunnen. Alles goed bijhouden, zorgen dat de beestjes zich een paar dagen kunnen redden zonder ons, op zoek naar een huisoppas en op zoek naar mijn eurobriefjes.

Het is wat.