Een blog is geen blog, twee blog… etc.

Ik moest even verzinnen wat ik nu wilde met mijn blog. Soms houd ik er gewoon van om opnieuw te beginnen. Ik heb niet alles weg gedaan, veel van mijn oude berichten staan op ouderommel.wordpress.com. Ik denk dat ik ‘oude rommel’ ook ga gebruiken voor mijn dezetijd-gerelateerde schrijfsels en dit blog houd voor onderwerpen over minimalistisch leven.

Ik denk vaak: ‘wat heeft het nu voor zin om over de lol van minder te praten met alles wat boven ons hoofd hangt’. Terwijl juist dat wel is wat ervoor zorgt dat we nu gewoon ons leven kunnen leven en niet wanhopig vast hoeven houden aan een verhaal waar we diep van binnen eigenlijk ook al lang niet meer in geloven. Dat men hier (nog) niet zo gek is op bepaalde punten, helpt daar natuurlijk ook mee maar toch: door ons leven eenvoudig te houden en ons te richten op wat we belangrijk vinden, leven we het beste leven.

Ik denk net zo vaak: ‘waarom zou ik proberen mensen over te halen om aan de andere kant te kijken?’ Op zijn best geloven veel mensen het niet, op zijn slechtst krijg je een berg verwijten en verwensingen over je heen waar je koud van zou kunnen worden.

Eens kijken of dit werkt.

Ondertussen zit ik te wachten tot de regen begint, want hij zou ook weer snel voorbij moeten zijn. De lucht is loodgrijs. Zo’n lucht waar je sneeuw uit verwacht maar voor sneeuw is het nog te warm. Het avondeten staat al klaar in de vorm van restjes van de afgelopen dagen en de vaatwasser wast af. Voor de deur zijn ze nu bezig met het leggen van kabels voor internet en een waterleiding. Enorme vrachtwagens rijden achteruit over het paadje naar zee dat vooruit in een gewone auto al spannend genoeg is. Zo knap!

Dat was mijn huishoudelijke mededeling 🙂