Lichter.

Foto door Ben Mack op Pexels.com

Lichter ‘journalen’

Het is toch zo’n heerlijke dag vandaag. Ik was weer lekker vroeg wakker om 7 uur eruit. Eerst een uurtje alleen met mijn gedachten. Ze op papier zetten helpt me om ze te ordenen. Ik schrijf ze nu gewoon op een los vel en tegen de tijd dat iedereen wakker wordt, gooi ik het blad in de kachel. Geen zorgen om een dagboek met diepe (of gênant ondiepe) gedachten dat door derden gelezen kan worden. Net zoals op mijn blog, heb ik toch nooit de behoefte terug te lezen wat ik eerder heb geschreven.

Lichter koken

Het is weer barbecuetijd…. zo heerlijk makkelijk. Ik snijd groenten en zet ze met een scheut olijfolie en kruiden in een pan. Als we gaan eten, rijg ik ze aan een spies en gaan ze, samen met een paar hamburgers of sateh op de grill. We kopen vlees van Fritt & Vilt en dat komt van varkens die in de bergen rondscharrelen, van biologische kippen, wild en van dieren van hobbyboeren. Eens in de maand krijgen we een pakket van zo’n zeven kilo. Inmiddels zit de vriezer tot zijn nek toe vol want we zijn geen enorme vleeseters…

Lichter opmaken

Na mijn experiment met minder douchen en stoppen met het gebruik van micellair water, shampoo en zeep, was het tijd om weer aan mijn eigen gezicht te wennen. Ik gebruikte bijna altijd wat oogschaduw, eyeliner, lippenstift, mascara en wenkbrauwpotlood maar besloot om ook dat tijdelijk (?) te beperken tot de laatstgenoemde twee producten. Gewoon, omdat ik wil weten dat ik het niet mis als ik het niet gebruik.

Lichter kleden

Langzaamaan verandert ook wat ik draag. Ik heb en draag vooral jurken en rokken met daaronder panty’s. Ik heb een aantal panty’s dat ik al drie jaar heb en bijna wekelijks draag, gewoon van de supermarkt. Helaas is die soort niet meer te krijgen en beginnen ze nu toch een voor een de geest te geven.

Goede panty’s (lang meegaand, brede band aan de bovenkant, dik genoeg voor in de winter, lange benen, comfortabel) heb ik nog niet kunnen vinden….

Met het oog op duurzaamheid en warmte, heb ik daarom een drietal leggings gekocht (GAP pure body leggings). Mijn knielange jurken vind ik niet mooi met leggings, maar de man wilde graag mijn jurken iets korter maken, zodat ze beter staan boven leggings.

Leggings zijn ideaal, zeker voor hier. Warm, comfortabel, ze passen netjes in mijn laarzen dus worden niet baggerig van het bos of nat van sneeuw of regen, ze wegen niets, zijn klein, ze hebben geen vervelende ritsen of knopen, ze zakken niet af en knellen evenmin.

Lichtere inventaris

Ik declutterde nog een aantal dingen. De spiegel uit de slaapkamer bijvoorbeeld, doet niets anders dan stof verzamelen. Ik weet dat alles wat ik in mijn kast heb hangen, me fantastisch staat 😉 dus ik hoef mezelf niet elke morgen vanaf 7 verschillende hoeken te bekijken en me af te vragen of die broek mijn kont dik doet lijken etc. Oh, wat fijn! De spiegel is dus weg.

De laatste spullen van mijn ouders, die toch niet meer komen.

Met de tijden die we tegemoet gaan is het soms verleidelijk om die dingen te bewaren, voor het geval dat. Maar we hoeven geen twee baardtrimmers, drie scheermessen, nog een steelpan, sodastream, twee nagelscharen, wijnglazen, een stapel te grote t-shirts en meer van dat.

Ik kies liever voor de lichtheid van weten dat ik alleen heb wat ik nodig heb en dat wat ik heb een aardig tijdje mee kan. Ik geef nu liever weg wat we niet gebruiken, dan het te bewaren voor ‘ooit’.

Als ik er nu iemand een plezier mee doe, hoeft er nu iemand geen kleding, spiegel, baardtrimmers of wat dan ook te kopen. Ik hoop dat me een beetje karmapunten geeft voor het geval ik zelf eens om iets verlegen zit 😉

In elk geval geeft het me nu een gevoel van kalmte en dat is onbetaalbaar.