Zichzelf oplossende niet bestaande problemen.

Foto door Luis Quintero op Pexels.com

Het is toch bijzonder hoe sommige dingen zich vanzelf oplossen. Dingen die niet eens problemen zijn. Jij wil simpeler leven? Jij zal simpeler leven!

Het is eigenlijk best flauw.

Eens verfde ik mijn haar. Zwart, donkerbruin, knalrood… tot ik ernstig allergisch werd voor haarverf. Mijn hoofd zwelt op, jeukt vreselijk en vlekken overal. Ook ‘biologische’ en ‘natuurlijke’ haarverf geeft reacties die me doen lijken op Squiddly Diddly.

Het enige dat geen allergische klachten geeft is henna en ik was zo blij met mijn kleur… tot mijn haar begon uit te vallen. Ik ben weer de enige persoon wiens haar uitvalt van henna. Het is nu behoorlijk vervaagd en een eind uitgegroeid. En groeit weer terug, gelukkig.

Kosten voor haarverf: nihil.

Eens had ik zes oorbellen en een navelpiercing. Tot ik allergisch werd voor oorbellen. Maakt niet uit wat voor materiaal. Helaas, helaas want ik vind oorbellen echt heel leuk, vooral opvallende. M’n bungelende spinnewebben, vogeltjes, licht ordinaire grote ringen… alles ist raus. Zelfs clip-oorbellen zorgen voor allerlei reacties die ik niet wil voelen.

Kosten voor leuke oorbellen: nihil.

Eens liep ik bijna altijd op hakken. Dat is wel minder geworden sinds we in Noorwegen wonen, want sneeuw, ijs, regen en de afwezigheid van stoep maar wat ook niet helpt is mijn rug-met-hyperlordose. Lang ging het goed, tot het niet meer goed ging. Helaas voor mijn prachtige laarzen van Duoboots. (aanrader voor mensen met heel dunne of heel dikke kuiten).
Mooie hoge hakken zijn niet zo fijn als je vervolgens ’s nachts wakker wordt van de pijn in je rug.

Kosten voor sexy schoeisel: nihil.

Eens droeg ik meer make-up. Grijze oogschaduw, dikke eyeliner, lippenstift… Ik koop het een en ander biologisch / natuurlijk – en altijd gruwelijkheidsvrij- maar sinds een tijdje reageert mijn huid vreemd op niet biologische make-up. Ik beperk het nu tot Dr. Hauschka mascara, eyeliner, wenkbrauwpotlood en lipgloss.

Kosten voor gezichtsverf: ca. 100 kronen per maand. Ik doe 3 maanden met deze dingen en koop het bij luxplus.no (er is ook een luxplus.nl) voor een goede prijs.

Het is een beetje jammer want dit waren wel dingen die me blij maakten…. maar ik mis ze ook niet. Ik ben gewend aan mijn oren zonder oorbellen, mijn terugkerende eigen haarkleur, platte schoenen en mijn eigen gezicht. Ik was vermoedelijk hoe dan ook wel gestopt met mijn haar verven, want milieu. En met ingewikkelde oorbellen en make-up, want minimalisme en eenvoud.

Soms is het best makkelijk als besluiten gewoon voor je worden genomen 😉