Over

Welkom op mijn blog.

Welkom op mijn blog! Samen met man en onze vier kinderen (geboren in 2008, 2009, 2013 en 2015) woon ik sinds 2014 aan de ruige, grillige Noorse kust. Dit was een lang gekoesterde droom van ons en elke dag ben ik dankbaar hier te wonen.

In 2009 moest het roer om in ons leven. We moesten besparen omdat we ons oude huis niet verkocht kregen en ik ontdekte het minimalisme: leven met alleen datgene dat waarde toevoegt in je leven. Dankzij deze andere manier van leven kon ik opeens veel dingen doen, die daarvoor buiten mijn bereik lagen. Biologisch eten, een moestuin beginnen, stoppen met werken…

Minimalisme is geen doel, maar een hulpmiddel in mijn leven. Door alles op deze manier te bekijken, blijft er ruimte voor andere, betere dingen. Ik ben overigens absoluut geen linkse geitenwollen sok en ben niet bang mijn politiek incorrecte denkbeelden te uiten.

We wonen hier voor de clichés van rust, ruimte en relatief ongerepte natuur maar ook voor het kindvriendelijke schoolsysteem, de relaxte arbeidsomstandigheden en het weer: we hebben hier de meeste zonuren van heel Noorwegen, meestal echte winters met een dik pak sneeuw en bos en strand binnen handbereik.

Mijn hobby’s zijn wandelen, foto’s maken, bloggen, dagboeken, vogels kijken, lezen en vooruit, kasten ontrommelen. Opruimen maakt me rustig in mijn hoofd 🙂

Ik houd van donkere nachten, de geur van oude boeken, sneeuw, zwemmen in zee, herfst, winter en de vroege lente, lange zomeravonden, koffie (en nog meer koffie), Grieks eten, rode wijn, Belgisch bier, fris beddengoed, slapen met het raam open ongeacht het weer, houtvuurtjes, stilte, death metal, gezond en lekker eten maken en alleen zijn.